RACORD CANAL
 
 

Deversarea în rețeaua publică de canalizare se face prin intermediul unui racord, care reprezintă partea din sistemul de canalizare ce asigură legătura între instalația interioară/particulară și rețeaua publică de canalizare, în scopul evacuării apelor uzate.

Racordul la canalizare reprezintă un ansamblu de conducte de colectare, preluare, transport și epurare a apelor uzate evacuate de consumatorii particulari și industriali.
Caminul de racord reprezintă delimitarea dintre rețeaua publică de canalizare și instalația interioară. Delimitarea dintre instalațiile interioare de canalizare și rețeaua publica de canalizare se face prin caminul de racord care este prima componenta a retelelor publice in sensul de curgere a apei uzate.
Instalațiile interioare de canalizare sunt toate instalațiile aflate în proprietatea sau în administrarea utilizatorilor care asigură preluarea apei uzate de la instalațiile de utilizare a apei la căminul de racord din rețeaua publică.
Reteaua interioara de canalizare aparține proprietarilor imobilului, care au obligația să asigure funcționarea acesteia și a instalațiilor anexe, executând toate lucrarile de întreținere, reparare și exploatare necesare.